آخرین اخبار

زمزم پیشتاز رقابت با نوشابه‌های آمریکایی است!

اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیت‌ها و شاخص‌های اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا می‌کنند.شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.

اشتراک گذاری
08 آذر 1401
کد مطلب : 3984

ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.« اقتصادنیوز » از آبان ۱۳۹۹ هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های ۱۳۵۰، ۱۳۶۰، ۱۳۷۰، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۲، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۲ تقدیم مخاطبان می‌شود.

هشتم آذر ۱۳۵۲؛ بانک سرمایه‌گذاری با مشارکت اعراب و انگلیس در ایران تاسیس می‌شود

در پایان اولین کنفرانس سرمایه گذاری ایران و انگلیس قراردادهای متعددی برای اجرای طرح های مشترک در زمینه های مختلف صنعتی، بین موسسات دو کشور به امضا رسید که مجموع سرمایه گذاری اولیه آنها بالغ‌بر ۲۵۰ میلیون لیره (۴۰ میلیارد ریال) می‌گردد.

بانک انگلیسی «مرگان گرنسل» طی نامه‌ای آمادگی خود را برای تاسیس یک بانک سرمایه‌گذاری در چارچوب مقررات قانونی پولی و بانکی کشور با سرمایه ۱۰۰ میلیون دلار در ایران اعلام داشت ۴۰ درصد از سهام این بانک از طرف «مرگان گرنسل» و شرکت «لویدز» و «لویدز بانک» لندن و چند موسسه مالی دیگر انگلیسی از یک طرف و برخی موسسات عربی در بحرین، اردن، کویت، لبنان، تونس و اتحادیه امارات عربی تعهد شده است، ۶۰ درصد بقیه سهام برای بخش خصوصی و دولتی ایران تعهد شده است.

این بانک در اجرای برنامه‌های توسعه صنعتی در ایران و کشورهای عربی فعالیت خواهد کرد.

هشتم آذر ۱۳۷۲؛ اعتراف وزیر کار روسیه به کاهش سطح زندگی مردم

وزیر کار روسیه با اشاره به کاهش شدید سطح زندگی مردم این کشور گفت: در دو سال اخیر قیمت انواع کالاها و مواد غذایی ۲۰۰ برابر افزایش یافته است، در حالی که درآمد مردم حداکثر ۶۷ برابر افزایش نشان می‌دهد.

«گنادی ملیکیان» با اشاره به رشد بیکاری در روسیه، نسبت به پیامدهای بد آن بر روی روند اصلاحات اقتصادی این کشور ابراز نگرانی کرد.

وزیر کار روسیه گفت: هم‌اکنون ۳۵ درصد مردم روسیه در زیر خط فقر زندگی می‌کنند و خانواده‌های دارای فرزند و حقوق‌بگیر بیشتر از دیگر خانواده‌ها در اعماق فرو می‌روند.

وی کاهش تولید را یکی از مشکلات عمده اقتصادی روسیه خواند و افزود: این روند که از سال ۱۹۸۸ میلیادی شروع شده بود، در دو سال اخیر و پس از فروپاشی شوروی به شدت افزایش یافت.

هشتم آذر ۱۳۸۲؛ جزئیات تشکیل وزارت رفاه و تامین اجتماعی

نورالدین پیرموذن، مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت که این هفته با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارت رفاه و تامین اجتماعی تشکیل و فروشنده و خریدار خدماتی درمانی از یکدیگر متمایز می‌شود.

نماینده مردم اردبیل گفت: تشکل این وزارتخانه، حاصل قریب به سه سال بحث و کار کارشناسی برای اجرای اصل ۲۹ قانون اساسی و درنتیجه تشکیل آن، برای نخستین بار در کشور، فروشنده و خریدار خدمات درمانی از یکدیگر جدا می‌شوند.

مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: تاکنون وزارت بهداشت هم فروشنده درمان در بیمارستان‌های دولتی بود و هم خریدار درمان از طریق سازمان‌های تامین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی.

پیرموذن گفت: با جدا شدن سازمان تامین اجتماعی، سازمان بهزیستی، هلال احمر و سازمان بیمه خدمات درمانی از وزارت بهداشت، این وزارتخانه فرصت مناسب و بهتری پیدا خواهد کرد که به وظایف اولیه و اصلی خود در تامین و گسترش بهداشت و سلامت مردم بپردازد.

زمزم پیشتاز رقابت با نوشابه‌های آمریکایی است

روزنامه «اونیره» ارگان شورای اسقفی کاتولیک ایتالیا با اشاره به عرضه گسترده نوشابه‌های شرکت ایرانی «زمزم» در خاورمیانه و اروپا نوشت: زمزم پیشگام رقابت با نوشابه‌های آمریکایی است.

اونیره می‌نویسد: هرچند زمزم از سال ۱۹۵۴ با هدف رقابت با نوشابه‌های آمریکایی فعالیت خود را آغاز کرد و با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹، این چالش شکلی گسترده یافت.

این روزنامه می‌افزاید: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و حذف نشانه‌های آمریکایی از ایران، تولیدات زمزم به نماد نوشابه ملی تبدیل شد و اکنون با فروش سالانه ۱۶۲ میلیون دلار به یک قدرت در بازار خاورمیانه تبدیل شده است.

به نوشته اونیره، نوشابه‌های شرکت زمزم که تولید سالانه آن به ۲.۵ میلیارد بطری می‌رسد در کشور دانمارک نیز عرضه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =